Stadionul Ion Oblemenco este în paragină, după doi ani de la dezafilierea Universității Craiova. „Peste tot sunt gunoaie, scaunele au fost rupte, iar în locul lor cresc arbuști”

Stadionul Ion Oblemenco este în paragină, după doi ani de la dezafilierea Universității Craiova. Peste tot sunt gunoaie, scaunele au fost rupte, iar în locul lor cresc arbuști
Publicat: 11/09/2012, 13:58
Actualizat: 03/02/2019, 20:48

Stadionul Ion Oblemenco, simbolul Universității Craiova, este de aproape doi ani în paragină. De când a fost dezafiliată echipa de fotbal, nimeni nu a mai investit niciun leu în stadion, astfel că acum o mare parte din scaune sunt distruse, arena e plină de gropi și au crescut arbuști în tribune.

Craiovenii spun că atmosfera de pe Stadionul Ion Oblemenco, la meciurile Universității Craiova, era deosebită, cum rar se întâlnește pe arenele din România. La fiecare meci, tribunele erau pline, iar suporterii cântau cât îi țineau puterile imnuri pentru a-i încuraja pe jucători. Acum însă stadionul este pustiu, doar copiii de la școlile sportive mai aleargă în incinta acestuia, iar câinii vagabonzi își găsesc adăpost.

Porțile au fost demontate, iar pista pe care se antrenau jucătorii a crapat, iar printre crăpături a crescut iarba.

„Peste tot sunt gunoaie, scaunele au fost rupte, iar în locul lor cresc efectiv arbuști de un metru și jumătate. Este incredibil ce s-a putut alege din acest stadion, care era simbolul nostru. Îmi aduc aminte că la fiecare meci era plin ochi și îmi pare rău că nu îmi mai pot duce copiii să simtă și ei aceeași atmosferă. Acum, ei văd meciuri doar la televizor. Chiar îmi pare rău”, a spus Adrian Afrem, un suporter al Universității Craiova.

Singurul lucru care mai amintește de victoriile Universității Craiova este panoul publicitar de la intrarea în stadion, pe care este trecut palmaresul echipei și cele mai importante meciuri câștigate.

Stadionul se află în această stare de aproape doi ani. Primăria nu a mai dat bani pentru întreținerea stadionului pentru că se află în litigiu cu Adrian Mititelu, finanțatorul clubului de fotbal.

Primăria a cerut evacuarea stadionului la începutul anului 2010, după ce contractul de concesiune dintre primărie și clubul de fotbal s-a încheiat la termen.

„În «Ion Oblemenco» nu s-au mai investit bani pentru că este pe rol un proces cu finanțatorul Adrian Mititelu, pentru evacuarea acestuia. Așteptăm ca litigiul să se încheie, apoi dacă vom avea bani vom îl vom reface, vom face igenizarea și curățarea acestuia”, a declarat Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei.

Procesul se află însă acum pe fond la Judecătoria Craiova și ar putea dura cel puțin încă doi ani.

Finanțatorului clubului Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, susține că dacă Primăria îi va solicita evacuarea pentru refacerea stadionului o va face fără discuții.

„Chiar dacă suntem în litigiu, eu accept să plec, dacă Primăria îmi va solicita acest lucru pentru că știu că dacă vom face din nou echipă la Craiova vom fi lăsați să jucăm pe Oblemenco din nou”, a declarat Adrian Mititelu.

Mititelu a precizat că în 2007 a făcut ultimele investiții la stadion din bani săi.

„Ultimele investiții în stadion au fost făcute de mine în anul 2007. Atunci am investit două milioane de euro. Am băgat bani în refacerea tribunei oficiale, a vestiarelor, a gazonului și a terenurilor de antrenament din cadrul complexului. Pentru că terenul era al Primăriei mi s-a promis că voi primi banii de la Consiliul Local, dar acest lucru nu s-a întâmplat întrucât din două milioane de euro eu am primit aproximativ 400.000 de euro. Acesta este unul dintre motivele pentru care suntem în proces pentru că Solomon a vrut să mă evacueze la finalizarea contractului de concesiune, dar nu a vrut să-mi dea banii investiți”, a declarat Mititelu.

Stadionul Ion Oblemenco a fost inaugurat în 29 octombrie 1967, pe atunci numindu-se Stadionul Central.

Din anul 1996, după moartea unuia dintre cei mai iubiți fotbaliști ai Craiovei, Ion Oblemenco, stadionul poartă numele marelui jucător.

În 1991 a fost construită instalația de nocturnă (nefuncțională până în 2002), în 2002 băncile de lemn au fost înlocuite cu scaune din plastic, iar în 2008 a intrat în reparații, pentru refacerea pistei de atletism. Stadionul are o capacitate de 25.252 de locuri.

În prezent, sunt șanse ca echipa de fotbal a Craiovei să fie din afiliată la FRF, iar dacă acest lucru se va întâmpla, primarul Craiovei spune că ar vrea să ridice o arenă nouă, ultramodernă la ieșirea din oraș.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Jocul lui Darwin: Cum a ajuns un fost gamer de 20 de ani unul dintre...
Palatul Kensington, anunț de ultimă oră despre Kate Middleton. Scenariul de care se temeau cu...
FOTO. Ilinca Vandici a făcut-o praf pe Bianca Drăgușanu! Războiul frumoaselor foste iubite de fotbaliști
A murit soția antrenorului de la FC Voluntari, Florin Pîrvu! Oana Alina avea doar 47...
România introduce salariul minim european în acest an. Ciolacu: Termenul este 15 noiembrie
Cum arată casa în care locuiește Zanni, câștigătorul Survivor All Stars. Vila full smart are...
I-a recidivat CANCERUL Soția președintelui, în stare de șoc: se retrage din viața publică
Patrizia şi Bianca, tinerele românce luate de ape în Italia, au fost găsite moarte. Cristian...
Ei sunt cei trei tineri dispăruți în urma inundațiilor din Italia! S-au îmbrățișat în timp...
Anumiți angajați vor avea parte de mai multe zile de concedii în 2024: Noul proiect...
Cum au arătat Andreea Esca, Delia sau Andra când s-au căsătorit. Andreea Bănică a strălucit...
Când se va circula pe autostradă între București și Sibiu? Informații despre viitoarea autostradă a...
După ani de limbaj diplomatic, Zelenski a erupt şi a lansat acuzaţii la adresa Chinei:...
NU LUAȚI SCOICILE de pe plajă! Ce PERICOL se ascunde în ele?
Devine imposibil de făcut în România. Decizie radicală de la stat: Trebuie să oprim
Ion Țiriac a avut o dramă peste care nu a trecut. Nu și-a revenit nici...
Vlad Gherman și Oana Moșneagu s-au căsătorit religios. Primele imagini de la eveniment. Ce rochie...
Cine e Dani, băiatul înecat în bazin! Detalii șocante
Bunica Gherghina, cocoțată în cireș! Cum a reacționat nepoata sa când a văzut-o pe femeia...
Ana Baniciu, în lacrimi după ce s-a mutat în casă nouă: ”Plânsă toată”
BANCUL ZILEI. Bulă ajunge pentru prima dată la țară. Vede un țăran și îl întreabă:...
Mansa Musa din Mali, cel mai avut conducător din istorie
×